Verwarm jezelf met BelOrta appels en peren

17/11

Verwarm jezelf met BelOrta appels en peren

Samen met het vallen van de bladeren komt de oogst van de verrukkelijke BelOrta appels en peren. Ook in de winter kan je hemels smullen van deze toppers. BelOrta appels en peren worden geroemd tot ver buiten de landsgrenzen heen. De vruchtbare grond en het gunstige klimaat in ons land stelt ons in staat om elk seizoen weer heerlijk, voedzaam en kwaliteitsvol fruit te kweken. Van dit lekkers van eigen bodem kan je op elk moment van de dag genieten.

Onze appels en peren zijn niet alleen perfect om on the go eten, je kan ze ook toevoegen aan je ontbijtkom. ’s Middags kan je stukjes appel en peer toevoegen aan je slaatje en ’s avonds kan je ermee aan de slag in je dessert. Kortom ‘an apple everyday, all day’.

De hete bliksem die Sandra Bekkari maakt met de overheerlijke BelOrta appels en peren past in dat rijtje. Het is een ideaal gerechtje om je te verwarmen wanneer het buiten wat kouder wordt. In de video onderaan kan je zien hoe Sandra Bekkari het goede voorbeeld geeft.

 

 

Ingrediënten:

2 zoete aardappelen, in stukken

Scheut melk

1 rode ui, fijngesneden

1 teentje knoflook, geperst

1 tl harissapasta

250g kalfsgehakt

400g gestoofde appels en peren

Peper & zout

 

Bereiding hete bliksem

Aangezien het een gerechtje is dat rap klaar is, kan je meteen beginnen met het verwarmen van de oven op 180 graden. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snij ze in vrij grote stukken. Doe er 1 of 2 eetlepels water bij en stoof ze onder het deksel tot een moes.

Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe. Kruid met flink wat peper en zout. Voor een pittige toets voeg je de harissapasta toe.