Verenigde Naties zetten 2021 in het teken van groenten en fruit. Ook BelOrta doet mee.

15/12

Verenigde Naties zetten 2021 in het teken van groenten en fruit. Ook BelOrta doet mee.

Het belang van groenten en fruit kan niet onderschat worden. Door hun grote bijdrage aan de gezondheid en het goed functioneren van de mens is de impact van groenten en fruit heel voelbaar in de samenleving. Een vlotte toegankelijkheid en beschikbaarheid is dan ook essentieel. De Verenigde Naties onderstrepen dit belang en dopen 2021 tot het "International Year of Fruits and Vegetables". Onder het motto "Highlighting health and nutritional benefits through sustainable production and consumption of fruits and vegetables" zetten ze het hele jaar lang verse groenten en fruit in de kijker. Ook BelOrta draagt haar steentje bij.

 

Onderdeel van het UN Decade of Action on Nutrition
Het International Year of Fruits and Vegetables kadert binnen het UN Decade of Action on Nutrition (2016 – 2025) en focust zich op verschillende doelstellingen :
  • Het belang van een gezond eetpatroon en bij uitbreiding gezonde levensstijl promoten
  • Duurzame voedselvoorzieningsketens bevorderen & de essentiële rol van lokale producenten(organisaties) hierbij in de kijker zetten
  • Voedselverspilling tegengaan
  • Best practices delen omtrent de promotie van groente- en fruitconsumptie, duurzame productie, integratie in de voedselvoorzieningsketen etc.
In de context van de COVID-19 crisis werd het belang van een gezond voedingspatroon de afgelopen maanden nog sterker beklemtoond. Voedselveiligheid en voorziening van gezonde voeding zijn meer dan ooit een grote bezorgdheid van de hele samenleving, om de positieve effecten ervan maximaal te benutten. Verse groenten en fruit zijn hierin de sleutel, als dé vaandeldrager van een gezond en veelzijdig eetpatroon.
Meer info over het International Year of Fruits and Vegetables vind je op http://www.fao.org/fruits-vegetables-2021/en/.

 

BelOrta viert een heel jaar lang mee
Bij BelOrta is elk jaar een 'Year of Fruit and Vegetables". In het kader van dit VN-initiatief steken we in 2021 echter nog een tandje bij. We blijven trouw aan onze filosofie om consumenten te inspireren en te laten genieten van verse groenten en fruit maar ook om ze informeren met verhalen achter deze producten, culinaire ideeën, seizoenskalenders en nog veel meer. We zetten een heel jaar lang onze telers en het resultaat van hun vakkennis en -passie in de kijker via onze online kanalen, creative partnerships etc. Hou ons dus zeker in de gaten en mis geen enkel nieuwtje!