Ontdek de enige echte spaghetti BelOnaise

13/06

Ontdek de enige echte spaghetti BelOnaise

Het geheim achter de lekkerste spaghetti bolognaise zijn… vers geoogste tomaten. De topkwaliteit van de Belgische tomaten van BelOrta doet alvast elke nonna blozen. Daarom sloeg de groente- en fruitcoöperatie de handen in elkaar met Mister Spaghetti, een Belgisch restaurantconcept met anders-dan-andere spaghettigerechten op de kaart. Vanaf woensdag 8 juni kan je in de zes vestigingen – Antwerpen, Aalst, Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare – de ‘BelOnaise’ proeven: een onvervalste spaghetti met vers geoogste tomaten van bij ons.

Heerlijk van hier, dat gaat onmiskenbaar op voor onze tomaten. Ze zijn de populairste groente in de Belgische keuken én de meest geteelde groente in ons land. Glenn Sebregts van BelOrta: “De smaak en kwaliteit van onze Belgische tomaten wordt geroemd tot ver in het buitenland, ook in de zuiderse landen. Belgische tomaten zijn het hele jaar beschikbaar, in verschillende kleuren, maten en vormen. Het vakmanschap van onze telers en de uiterst korte keten zorgen voor die unieke topkwaliteit en lekkere smaak.”

Voor zijn nieuwe spaghettigerecht BelOnaise vertrok Mister Spaghetti van de intense smaak van Belorta tomaten. “Tomaten met liefde geteeld, dat proef je”, glimlachen Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch, de drijvende krachten achter de restaurantgroep. “In fijne stukjes gesneden komen deze smaakvolle tomaten helemaal tot hun recht. We nodigen alle spaghettifans uit om de proef op de som te nemen. En wie overtuigd is, kan thuis zelf aan de slag, want we delen met plezier het recept voor de enige echte BelOnaise.”

Foodie Sven Ornelis, die als Would Be Chef graag mensen inspireert om lekker te koken en te eten, is alvast fan. “Met een goeie spaghetti kan je me altijd blij maken, maar deze BelOnaise wist me toch extra te verrassen. En daar zit de volle smaak van de verse BelOrta tomaten voor veel tussen. Fijn dat dit recept, op basis van seizoensgebonden en lokale producten, in al zijn eenvoud zo smaakvol is. Eentje om te onthouden!”

Begin jij ook al te watertanden? Probeer onze BelOnaise dan bij Mister Spaghetti of maak hem gewoon zelf! Bekijk hieronder het recept. 

Spaghetti BelOnaise (Mister Spaghetti x BelOrta)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram spaghetti
  • 16 cl Mister Spaghetti’s Smelly Oil
  • 16 cl Mister Spaghetti’s Basil Oil
  • 400 gram ui (gesnipperd)
  • 60 gram look (fijngehakt)
  • 400 gram spekblokjes
  • 440 gram BelOrta Elite trostomaten (in stukjes)
  • 24 BelOrta kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 80 gram verse basilicum (fijngehakt) en 4 basilicumbloemen
  • 400 gram room
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • Zwarte peper
  • Zout

Tip: bewaar tomaten altijd buiten de koelkast, op een koele en droge plek. Zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze een week vers.

Bereiding 

  • Doe de pijnboompitten in een klein pannetje en bak ze tot ze goudbruin zijn. Schud ze af en toe op, zodat de pitten egaal bruin kleuren. Let wel op: pijnboompitten worden snel zwart dus haal ze op tijd van het vuur.
  • Giet Mister Spaghetti’s Smelly Oil en Basil Oil in een pan, stoof de ui aan en voeg de look toe. Laat ook het spek kort meestoven. 
  • Voeg nu de BelOrta Elite trostomaten en 2/3de van de BelOrta kerstomaatjes toe. Laat ze meestoven, maar zorg er wel voor dat ze beetgaar blijven. 
  • Kruid met verse basilicum, peper en zout. Roer alles goed door elkaar, doe er room bij en laat het geheel inkoken. 
  • Kook de spaghetti en giet af.
  • Roer het mengsel met de tomaten, het spek en de ui door de spaghetti.
  • Verdeel de spaghetti over vier borden en werk elk bord af met Parmezaanse kaas, de rest van de gehalveerde BelOrta kerstomaatjes en een basilicumbloem. Strooi er ook nog wat pijnboompitten over.