Sort & Pak Service: Trayless flowpack

28/05

Sort & Pak Service: Trayless flowpack

Duurzaamheid, foodwaste en voedselveiligheid : BelOrta en dochteronderneming Sort & pak service houden er rekening mee bij de keuze van nieuwe verpakkingen en verpakkingsconcepten. Recent werd ook het innovatieve trayless flowpack toegevoegd aan de uitgebreide waaier van verpakkingen voor groenten en fruit.

Het flowpacken van verse groenten en fruit om producten beter te beschermen, de versheid te bewaren, de shelflife te verlengen en zo voedselverspilling tegen te gaan, behoort reeds lang tot onze standaard kleinverpakkingsactiviteiten. Sla en peterselie kunnen per stuk los in flowpack verpakt worden. Voor andere producten zoals  appel, peer en tomaat is er steeds een drager nodig. 

Om ook hier het aantal gebruikte verpakkingen te reduceren, heeft BelOrta/Sort & Pak er voor gekozen om te investeren in een trayless flowpack-machine. Dankzij deze machine kunnen we nu oa. appel, peer en tomaat kleinverpakken in een flowpack zonder drager, zonder schaal zeg maar. Door de strakke manier van inpakken worden de vruchten toch genoeg op hun plaats gehouden zodat beschadiging wordt tegengegaan en er een mooie presentatie is in het winkelschap. Door enkel gebruik te maken van de flowpack wordt de verpakkingsdruk gevoelig verminderd terwijl er toch voldoende bescherming geboden wordt aan het product.

 

Afhankelijk van de verpakking is er een verbruik van 4 tot 6 gram BOPP-folie per verpakking. BOPP is volledig recycleerbaar en kan gemakkelijk opnieuw verwerkt worden tot vele andere producten voor verschillende toepassingen.

Wij bieden deze trayless verpakking aan voor zowel appels als tomaten. Hierbij wordt er rekening gehouden met de maat van het product waardoor de volgende mogelijkheden beschikbaar zijn:

  • 4 stuks double row (2x2 stuks)
  • 6 stuks double row (2x3 stuks)
  • 8 stuks double row (2x4 stuks)
  • 4 stuks single row (1x4 stuks)

Voor peren zijn de mogelijkheden iets beperkter. De verpakking van peren kan alleen in een 4-pack DR (2x2)

Klantspecifieke bedrukkingen zijn mogelijk, maar vragen een iets langere voorbereiding.

BelOrta en Sort & pak service bieden met deze  innovatieve techniek een nieuwe, duurzamere verpakkingsoplossing aan en en blijven op deze manier hun pioniersrol op vlak van kleinverpakking opnemen.  

Algemene informatie Dirk Luyck: 00 32 12 670 222

  • Dankzij deze machine kunnen we nu oa. appel, peer en tomaat kleinverpakken in een flowpack zonder drager, zonder schaal zeg maar. Door de strakke manier van inpakken worden de vruchten toch genoeg op hun plaats gehouden zodat beschadiging wordt tegengegaan en er een mooie presentatie is in het winkelschap. Door enkel gebruik te maken van de flowpack wordt de verpakkingsdruk gevoelig verminderd terwijl er toch voldoende bescherming geboden wordt aan het product.