Sort & Pak Service: Shelflife & foodwaste

26/11

Sort & Pak Service: Shelflife & foodwaste

Kan verpakking een toegevoegde waarde bieden? BelOrta en dochteronderneming Sort & pak service houden er rekening mee bij de keuze van nieuwe verpakkingen en verpakkingsconcepten.

Duurzaamheid, shelflife, foodwaste, recycleerbaarheid, enz. De volledige keten houdt rekening met deze eisen en verwachtingen, van teler tot bij consument. Wij belichten hier het stukje verpakken en welke meerwaarde dit kan bieden.

Tijdens de zomermaanden heeft het pakstation in Zellik de handen vol met het verpakken van kleinfruit en aardbeien. In de winter is het aanbrengen van de nodige gegevens op verpakte witloof een belangrijke activiteit.

Verpakte witloof in 300 g of 500 g wordt aangevoerd door meerdere producenten. Dit betreft vooral bio- en grondwitloof. De investering in een inktjetprinter is een collectieve investering van BelOrta. Sort & pak service Zellik zorgt ervoor dat de verpakkingen op een uniforme manier voorzien worden van de gevraagde productspecifieke info. Het is van belang dat er geen label gebruikt wordt en dat de verpakking recycleerbaar blijft.

Sort & pak service Zellik en Borgloon zijn beiden uitgerust met een flowpackmachine met bovenseal. Deze machines zijn geschikt om producten zoals peterselie, sla, wortel bussel, prei, radijs, enz. te verpakken. Bij deze producten kan de shelflife verlengd en de foodwaste zeker verminderd worden.

Sort & pak service Borgloon biedt ook nog volgende mogelijkheden aan:

- Witloof op schaal.

- Tomaten op schaal verpakt met krimpfolie of sleeves.

- Tomaten trayless verpakken kan ook. Dit is dan zonder drager, enkel met een verpakking van slechts 4 tot 6 gram.

In dit artikel ligt de focus op het verpakken van groenten, maar het sorteren en verpakken van fruit blijft nog steeds een belangrijke activiteit van Sort & pak service.

Neem zeker een kijkje op onze website.

www.sortenpakservice.be

Algemene informatie - Dirk Luyck: 00 32 12 670 222