Sort & Pak Service: Nieuwe oogst Kanzi®,Greenstar®, Fred® en Migo®

24/09

Sort & Pak Service: Nieuwe oogst Kanzi®,Greenstar®, Fred® en Migo®

Bij Sort & Pak Service, 100 % dochteronderneming van BelOrta, worden allerlei diensten geleverd aan producenten en kopers, te Borgloon, maar ook sinds dit jaar te Zellik. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit sorteren, maar ook het bijhorende verpakken wordt verzorgd. Daarbij wordt een brede waaier aan kleinverpakkingsmogelijkheden aangeboden waarbij er voortdurend wordt gezocht naar alternatieve en duurzame verpakkingen.

BelOrta beschikt over een centraal sorteerstation met twee “4-sporen-kwaliteits- en kleurensorteermachines” voor appels en peren. In dezelfde gebouwen is het pakstation gevestigd. Appel en peren op schaal, in een kartonnen sleeve, zonder schaal (trayless), peren  in een ecopunnet (met handvat), draagtassen, enz. zijn een greep uit het aanbod. Neem zeker een kijkje op https://sortenpakservice.be/ . Uitbating is in beheer van Sort & Pak Service.

De oogst van de peren zit ondertussen in de koelcellen maar de pluk van appel is nog volop bezig. Onder dit assortiment zitten een aantal vrije rassen zoals Conference, Jonagold maar ook clubrassen zoals Nicoter, Nicogreen, Cepuna. Deze laatste worden onder strikte voorwaarden geteeld, geoogst, bewaard, gesorteerd, verpakt en verhandeld.

Sort & Pak Service is in het bezit van alle nodige kwaliteitscertificaten zoals BRC, IFS, enz. beschikt over een moderne machinepark en is gelegen in de gebouwen van BelOrta. De club gaf Sort & pak service het vertrouwen  om de sortering en verpakking voor hun rekening te nemen.

Na sortering wordt een gedeelte van Kanzi®,Greenstar®, Fred® en Migo® verpakt in het pakstation, gelegen naast de sortering. Logistiek kan dit niet beter.

In overleg met de commerciële dienst van BelOrta kan er zeer flexibel ingespeeld worden op vragen van de handel. Daar het station gevestigd is in de gebouwen van BelOrta zijn er ook nog meerdere voordelen aan verbonden:

  • Grote flexibiliteit mogelijk in verpakkingen of fust.
  • Commerciële dienst en kwaliteitskeuring kan zeer kort inspelen op de vraag van de markt en bijsturen in de sortering.
  • Zeer beperkt transport.

Bij het verschijnen van dit artikel is ondertussen het startschot reeds gegeven aan het seizoen 2020-2021 van bovenstaande clubrassen. 

Algemene inlichtingen Sort & pak service: Dirk Luyck +32 12 67 02 22.
BelOrta divisiehoofd hardfruit: Laurent Desmedt + 32 12 67 02 60