Sort & Pak Service: Een waaier aan verpakkingsmogelijkheden

30/04

Sort & Pak Service: Een waaier aan verpakkingsmogelijkheden

De winter is de perfecte periode om het zachtfruitseizoen voor te bereiden. BelOrta en dochteronderneming Sort&Pak service brainstormden en zetten een aantal “To do’s” op de agenda.

Om te voldoen aan de vraag van de handel, werd de laatste jaren stevig geïnvesteerd in het machinepark in Borgloon. Zoals in de vorige nieuwsbrief uitvoerig aan bod kwam, werd Sort&Pak service Zellik boven het doopvont gehouden. Recycleerbaarheid en duurzaamheid is en blijft eveneens een aandachtspunt.

Punnets met aardbeien, kersen, rode bessen, blauwe bessen, enz. kunnen geflowpackt worden in Borgloon. Flowpack van deze producten kan met punnets van karton of RPET. Standaard is dit met neutrale folie en kan gelabeld worden.

Een deksel aanbrengen op zachtfruit of aardbeien is mogelijk zowel in Borgloon als Zellik. Dit kan op de standaardpunnet aardbeien maar ook op de topsealpunnets voor 125g zachtfruit . Voor andere gewichten is het meestal ook mogelijk om de bijhorende punnets te dekselen. Natuurlijk kunnen ook, na overleg, niet-gestandaardiseerde punnets voorzien worden van een deksel.

Als laatste mogelijkheid bieden we, als één van de pioniers in België, topseal aan. De nodige ervaring voor dit verpakkingsprocédé hebben we al verworven. Dit jaar gaan we terug een stap verder met een duurzaam en circulair grondstoffenbeleid. Dit houdt bvb. in dat de verschillende delen van de punnets perfect recycleerbaar moeten zijn en ze dus als monomateriaal moeten aangeboden worden bij de afvalsortering en -recyclage.

Om dit te bewerkstelligen werd gekozen voor voorgedrukte BelOrta Chef-folies waarbij er dus geen papieren sticker meer moet aangebracht worden op de folie. Vorig jaar werd reeds op die manier gewerkt met diverse grammages punnets zachtfruit (oa. 125, 250 en 500 gr) en aardbeien (oa. 400 en 500 gr). Voor dit jaar worden binnen ditzelfde concept ook een mooie nieuwe folie ontwikkeld voor bio zachtfruit 125 gr. Door enkele doordachte nuances echter is deze folie wel duidelijk herkenbaar onderscheidend tov gangbare bessen.

Het paradepaardje voor de aankomende zomer is dan de lancering van de topseal voor de “premiumkersen”. De voorbije jaren werden alle kersen verpakt met de BelOrta Chef folie. Vanaf deze zomer zal er net zoals met de kersendozen een onderscheid gemaakt worden.

Uiteraard is voor al deze verpakkingen ook mogelijkheid om te werken met gewichtsgarantie.

U ziet het, BelOrta en Sort&Pak service zijn klaar om het zachtfruitseizoen goed voorbereid aan te vangen.

Algemene inlichtingen Sort&Pak service. Dirk Luyck 00 32 12/670 222

Commerciële dienst divisie zachtfruit BelOrta. Miguel Demaeght 00 32 12/670 210