Sort en Pak Services: hardfruit gesorteerd en verpakt

30/09

Sort en Pak Services: hardfruit gesorteerd en verpakt

Bij Sort & Pak Service, 100% dochteronderneming van BelOrta, worden allerlei diensten geleverd aan producenten en kopers te Borgloon en Zellik. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit sorteren, maar ook het bijbehorende verpakken van deze verse groenten en fruit wordt er verzorgd. Er wordt een brede waaier aan kleinverpakkingsmogelijkheden aangeboden, waarbij er voortdurend wordt gezocht naar alternatieve, innovatieve en duurzame verpakkingen.

De perenoogst is ondertussen achter de rug, maar de appels worden nog volop geplukt. De koelhuizen van BelOrta geraken stilaan gevuld. Vanaf dat ogenblik heeft het fruit nog een hele weg af te leggen. Sort & Pak Service draagt dan ook graag zijn steentje bij om een rijk assortiment aan hardfruit optimaal op de markt te brengen.

Wat hardfruit betreft zijn er enerzijds de zogenaamde clubrassen en anderzijds ook heel wat vrije rassen. Die laatstgenoemde groep heeft nog een groot aandeel in het sorteren, verpakken en verhandelen van fruit. Bij deze rassen denken we aan Conférence, Doyenné du Comice, Durondeau bij peren en Jonagold, Elstar, Golden, Jonagored, Cox, enz. bij de appelen. Heel wat volumes van deze vrije rassen zijn daarenboven ook bestemd voor deelmarkten. Hierbij kan Sort & Pak Service zeker een toegevoegde waarde leveren.

Sort & Pak Service is gevestigd in de gebouwen van BelOrta te Borgloon. Het beschikt over de benodigde infrastructuur, 2 x 4-sporen kwaliteits- en kleurenmachines, sorteerervaring en -kennis. In nauw overleg met de commerciële dienst van BelOrta worden appels en peren - volgens de gewenste specificaties en conditionering - marktklaar gemaakt. Met een uitgebreid scala aan verpakkingen voorhanden, is het dus mogelijk om de sortering flexibel aan te passen in functie van de handelsvraag.

Een tweede afdeling van Sort & Pak Service, eveneens gevestigd in de gebouwen van BelOrta te Borgloon, is het pakstation. Deze afdeling staat in voor de kleinverpakking en heeft daarbij extra aandacht voor innovatie, duurzaamheid en vernieuwing. Daarbij wordt heel veel aandacht besteed aan een strikte tracering en worden ook deelmarkten bediend. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van een doorgedreven ICT-ondersteuning. Qua kleinverpakkingsmogelijkheden wordt hier een brede waaier aangeboden:

-        De traditionele schaal met krimpfolie (foodtainers of FT)

-        Karton sleeves

-        Draagtassen van 1 tot 3 kg

-        Ecopunnet met net of OPP

-        Flowpack

-        Topseal

-        Trayless flowpack

 

Sort & Pak is helemaal klaar om het hardfruit van het oogstjaar 2022 mee een nieuwe bestemming te geven!

 Neem zeker ook een kijkje op onze website www.sortenpakservice.be. Zo worden al deze begrippen vlug duidelijk. Bij verdere vragen kan u steeds contact met ons opnemen.

  • Algemene inlichtingen Dirk Luyck: +32 12 67 02 22
  • Divisiehoofd hardfruit BelOrta Laurent Desmedt: +32 12 67 02 60