Seizoen van Belgische blauwe bessen staat voor de deur

15/05

Seizoen van Belgische blauwe bessen staat voor de deur

Borgloon, 15 mei 2020 – De consument kan al reikhalzend beginnen uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen van Belgische blauwe bessen. BelOrta verwacht dat de eerste grote volumes van deze superfood van eigen bodem in juni beschikbaar zullen zijn.

Blauwe bes blijft populair

De blauwe bes blijft razend populair bij de Belgische consument. Onderzoek van GfK Belgium voor VLAM toont aan dat er jaar na jaar meer blauwe bessen gekocht worden door de Belgische consument. De keuze voor deze superfood is logisch: blauwe bessen zitten immers boordevol anti-oxidanten, vitamine K en vezels wat ervoor zorgt dat ze de ideale snack zijn.

Mooie gezonde blauwe bessen kan je herkennen aan hun waslaag die een mooi witte waas geeft op de vrucht. Het merendeel van de bessen komt uit open lucht, al merken we dat er de laatste jaren wat meer uit serres komen.

Oogstspreiding door verschillende variëteiten en teeltsystemen

De productie van de blauwe bes kan gespreid worden over een langere periode door meerdere variëteiten te telen en door het gebruik van verschillende teeltsystemen. De eerste blauwe bessen komen nog uit verwarmde serres maar daarna wordt er overgeschakeld naar niet-verwarmde beschermende teelten en dan naar open lucht. De laatste blauwe bessen van het seizoen komen tot slot terug uit serres. Dankzij deze oogstspreiding kan BelOrta heerlijke blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met oktober.

Onze blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van groepsverpakkingen en kleinverpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal zijn mogelijk. Tot slot biedt BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen aan.

Contactpersoon productspecifieke informatie

Divisie Borgloon – Miguel Demaeght (Divisiehoofd Verkoop Fruit)

Tel: +32 (0)12 670 210

e-mail: Miguel.Demaeght@belorta.be