Opnieuw Belgische friseline beschikbaar bij BelOrta

22/12

Opnieuw Belgische friseline beschikbaar bij BelOrta

Na een jaar van afwezigheid, biedt BelOrta sinds 22 december weer Belgische friseline aan. Deze groente, een kruising van verschillende andijvie-types, wordt geteeld door BelOrta producent Bert Emmerechts uit Opwijk.

In 2017 introduceerde BelOrta friseline, het resultaat van 20 jaar selectie door natuurlijke kruisingen van verschillende soorten andijvie. Een jaar later werd friseline meteen bekroond met een Gouden Tavola op de gelijknamige tweejaarlijkse vakbeurs. Vooral haar karaktervolle smaak en frisse uiterlijk wist de vakjury te bekoren.

Na een jaar afwezigheid is Belgische friseline nu opnieuw beschikbaar, dankzij BelOrta producent Bert Emmerechts. De groente is makkelijk herkenbaar dankzij haar fijne, spitse bladeren met gekrulde rand en aantrekkelijke gele kleur. Op een juiste manier bewaard, onderaan de groentelade bij een temperatuur van 2°C, is deze groente zowel in de winkel als thuis wekenlang houdbaar.

Friseline is eenvoudig te gebruiken in de keuken: even wassen, het snijvlak dat de frisse blaadjes bijeen houdt eraf snijden en de friseline is klaar om te gebruiken. In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is friseline een groente die vooral rauw geconsumeerd wordt. Om te dippen bij het aperitief, op een pizza of in een wrap of salade: friseline zorgt voor die crunchy toets in jouw gerecht. Op zoek naar receptinspiratie? Surf naar de receptenpagine van BelOrta.