Nieuwe seizoen Belgische kersen aangebroken

15/06

Nieuwe seizoen Belgische kersen aangebroken

Borgloon, 15 juni 2022 – Het lange wachten is voorbij: het Belgische kersenseizoen bij BelOrta is opnieuw van start gegaan. Het Belgische kersenseizoen loopt van half juni tot half augustus; er snel bij zijn is dus de boodschap.

 Het kersenseizoen is dit jaar een paar weken vroeger van start gegaan door de zachte temperaturen in het voorjaar. Een aantal weken extra dus om te genieten van deze delicatesse van eigen bodem.

 Dit seizoen beslaat het areaal BelOrta kersen in totaal 236 ha, waarvan iets meer dan een kwart onder bescherming wordt geteeld. Op die manier beïnvloeden de weersomstandigheden de kersenbomen een pak minder en zo kunnen de telers met meer zekerheid een kwalitatief hoogstaand product oogsten. De voornaamste variëteiten binnen BelOrta zijn Kordia en Regina.

 Om de kwaliteit van de kersen te bewaren en de houdbaarheid te verlengen, gaan de kersen meteen na aankomst op BelOrta door een hydrokoeler. De kersen krijgen dan letterlijk een ijskoude douche en raken op deze wijze onmiddellijk ingekoeld tot in de pit, een proces hetwelk de houdbaarheid aanzienlijk bevordert.