Nieuwe 100% recycleerbare verpakking die makkelijk meegenomen wordt. De ecopunnet.

29/01

Nieuwe 100% recycleerbare verpakking die makkelijk meegenomen wordt. De ecopunnet.

Bij Sort & Pak Service, 100 % dochteronderneming van BelOrta, worden allerlei diensten geleverd aan producenten en kopers. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit sorteren, maar ook het bijhorende verpakken wordt verzorgd. Daarbij wordt een brede waaier aan kleinverpakkingsmogelijkheden aangeboden waarbij er voortdurend wordt gezocht naar alternatieve en duurzame verpakkingen.

Een van deze nieuwste verpakkingsmogelijkheden is de Ecopunnet. Voor velen waarschijnlijk nog een onbekend begrip. Iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen maar niets concreet. Om op vragen uit de markt in te spelen,  verdiepte Sort&Pak Service zich in de materie van Ecopunnets.

De Ecopunnet is 100 % recycleerbaar en is een combinatie van een punnet en en omverpakking. BelOrta kiest er bvb. voor om een RPET-punnet te vullen met peren en daarna  te verpakken met net en handvat die bestaan uit 100% mono materiaal waardoor die volledig te recycleren vallen. Het net zorgt voor een mooie presentatie, ziet er daarenboven heel natuurlijk uit en ventileert het product goed.

Eveneens is er de mogelijkheid om het net te vervangen door de traditionele flowpack en de punnet te voorzien van een handvat. Deze verpakking kan zelfs ingezet worden voor aardbeien, kersen, enz…Het handvatje kan gebruikt worden om informatie over het product weer te geven en nodigt de consument uit om de verpakking mee te nemen uit het retailschap.

Standaard verpakkingen hebben wij steeds op voorraad. Klantspecifieke bedrukkingen zijn mogelijk, maar vragen overleg en een iets langere levertijd. Mocht dit jullie interesse gewekt hebben, neem zeker contact op met dirk.luyck@sortenpak.be of 012/670 222.