Nieuw seizoen Belgische hoppescheuten gestart

21/03

Nieuw seizoen Belgische hoppescheuten gestart

Bij BelOrta werden vandaag de eerste hoppescheuten van het seizoen aangevoerd door producent Luc Van Langenhove. Dit typisch Belgisch product wordt door fijnproevers enorm gewaardeerd. Hun fragiele smaak, arbeidsintensieve oogst en beperkte beschikbaarheid zorgen voor hun exclusieve karakter en dure prijs. Hoppescheuten zijn bij BelOrta beschikbaar vanaf vandaag tot eind april.

 

Fragiele smaak en krakend krokant

Hoppescheuten zijn de jonge uitlopers van de hoppeplant. Deze plant is beter bekend als leverancier van de hop die gebruikt wordt bij het bierbrouwen. In tegenstelling tot het wijdverspreide en toegankelijke karakter van bier zijn de frêle hoppescheuten een heel bijzondere delicatesse. Hun fragiele smaak en frisse krokantheid zorgen ervoor dat ze sinds enkele decennia niet meer weg te denken zijn uit het lokaal geteelde culinaire voorjaarsaanbod.

 

Arbeidsintensief handwerk

De jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt. Dit is een heel tijdrovend en vermoeiend werk dat dikwijls plaatsvindt in de bittere koude. Door hun erg korte beschikbaarheid is dit een echt seizoensproduct waar menig fijnproever halsreikend naar uitkijkt. Naast hun exquise smaak verklaren ook deze factoren de vaak hogere prijsklasse van hoppescheuten.

 

Vaste waarde in Belgische topgastronomie

Nergens ter wereld worden ze zo in de gastronomie gebruikt als in België. De komende weken zullen heel wat chefs de hoppescheuten op alle mogelijke manieren in hun menu’s verwerken. De scheuten worden meestal gekookt in een blanc. Wil je ze graag eens proeven in een echte klassieker? Bestel deze lekkernij dan geserveerd met een gepocheerd ei en mousselinesaus. Je zal meteen weten waarom dit topproduct zo gegeerd is.

 

Contactpersoon

Jo Lambrecht

Commercieel manager

Tel: +32 (0)15 55 11 11

www.belorta.be