Nieuw Belgisch Kanzi®-seizoen van start

03/09

Nieuw Belgisch Kanzi®-seizoen van start

Borgloon, 3 oktober 2022 – Deze week is het nieuwe Belgisch Kanzi seizoen van start gegaan bij BelOrta. Deze door-en door Belgische appel staat gekend om zijn sappige bite en frisse, zoetzure smaak. Bovendien zorgden de voorbije zonnige zomermaanden voor een extra zoete en nog heerlijkere smaak.

Vanmorgen werd het nieuwe Kanzi®-seizoen afgetrapt met de verkoop van de eerste partijen appels. De Kanzi® is een clubappel. Dit betekent dat dit een gepatenteerd ras is dat enkel door geselecteerde telers mag geproduceerd worden en door een beperkt aantal organisaties mag verhandeld worden. Dankzij de strikte productievereisten waarbij de appel aan ruim 18 verschillende kwaliteitscriteria moet voldoen, haal je met Kanzi® ten allen tijde zekerheid op de perfecte appel in huis.

30 jaar geleden werd een nieuwe appelvariëteit ontdekt in België. Dit ras kwam er door een natuurlijke kruising tussen Gala en Braeburn. De Braeburn zorgde voor het knapperige en frisse aspect. De kleur en zoete smaak ontleende de nieuwe appelvariëteit van de Gala-appel. Enkel de allerbeste appelen van dit nieuwe ras mochten vermarkt worden als Kanzi®. In 2004 was er de eerste commerciële oogst waarna de Kanzi®-appel uitgroeide tot het op één na grootste appelmerk ter wereld.

Yes you Kanzi®!

De ‘Yes you Kanzi®’-campagne wil mensen helpen om de energie-dip gedurende de dag achter zich te laten. De unieke friszoete smaak en sappige, knapperige bite van Kanzi® geven je de nodige energie om je weer helemaal op te laden en alles uit de dag te halen. Wat je vandaag ook wilt doen, met Kanzi lukt het, ofwel ‘Yes you Kanzi®!’

Dit najaar lanceert Kanzi® het 'Yes You Kanzi®'-platform waarop iedereen zijn tips en tricks kan delen over hoe ze de nodige energie vinden om door te blijven gaan. Bovendien wordt er elke dag uit alle tips en tricks een winnaar gekozen die een fantastische prijs wint.