Het nieuwe tomatenseizoen gaat van start bij BelOrta met de verkoop van de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar

08/03

Het nieuwe tomatenseizoen gaat van start bij BelOrta met de verkoop van de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar

Vandaag werden bij BelOrta de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar geveild. Ze werden aangevoerd door Wim en Katrien Vertommen van tuinbouwbedrijf ‘Den Overkant’ en gekocht door Euro Gijbels en Michiels Frans & Zonen. Door zijn unieke vorm en volle, frisse smaak is Coeur de Boeuf dé geknipte tomaat om het nieuwe tomatenseizoen bij BelOrta in te luiden.

 

BelOrta is één van de pioniers in Coeur de Boeuf en heeft ondertussen reeds meer dan 10 jaar ervaring in het telen en verhandelen ervan. Hierdoor kan BelOrta zijn product perfect afstemmen op de eisen van zijn klanten.

Het afgelopen seizoen 2018 werd bij BelOrta meer dan 3.000.000 kg Coeur de Boeuf aangevoerd. Dit seizoen wordt een vergelijkbaar aantal verwacht. Doordat de Coeur de Boeuf op kleur geoogst wordt naar wens van de klant, is deze unieke tomaat niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair.

BelOrta biedt Coeur de Boeuf aan in verschillende groepsverpakkingen -gaande van 1,5 kg tot 7 kg- maar ook kleinverpakking is mogelijk.

Over Coeur de Boeuf

Coeur de Boeuf betekent letterlijk ‘ossenhart’ en verwijst naar zijn unieke vorm. Typisch aan deze tomaat is dat hij van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Hoe roder, hoe rijper is hier de maatstaf. Zijn rode interne kleur met een groene vruchtwand zorgen voor een decoratieve toets in heel wat gerechten, warm én koud. Bovendien zorgt het sterke vruchtvlees ervoor dat zeer fijne carpaccio-plakjes van de Coeur de Boeuf gesneden kunnen worden.

Contact productspecifieke informatie

Commerciële cel groenten.

Tel: +32 (0)15 565 617

e-mail: verkoop@belorta.be