Eerste groene paprika’s van 2021 verkocht bij BelOrta

24/02

Eerste groene paprika’s van 2021 verkocht bij BelOrta

Sint-Katelijne-Waver, 24 februari 2021 – Vanmorgen zijn de eerste groene paprika’s van 2021 verkocht bij BelOrta. Koper Legu-Fruits kocht de eerste groene paprika’s, aangevoerd door producent Didier Algoet (Lentsche Heyde) uit Duffel. Deze primeur kondigt ook de komst van de rode en gele paprika’s van eigen bodem aan, al moeten we daarvoor nog een tiental dagen wachten.

Areaalstijging bij paprikavariëteiten

In 2020 waren groene paprika’s goed voor een productie van 2.000 ton bij BelOrta en dit op een totale productie van 20.000 ton blokpaprika. Het areaal groene paprika blijft gelijk, bij de gele en rode paprika stijgt het areaal ten opzichte van vorig jaar met respectievelijk 7% en 5%.

De populariteit van paprika blijft stijgen: GFK-cijfers tonen aan dat de Belg vorig jaar gemiddeld 1,78 kilo paprika en pepers at, een stijging van 7,8% ten opzichte van 2019. De veelzijdigheid van de paprika zorgt er bovendien voor dat je hem kunt gebruiken in een waaier van gerechten: van salades tot wokgerechten, van soepen tot ovenschotels.

Keuze in overvloed in BelOrta paprika-assortiment

Naast de standaardvarianten van paprika’s (groen, geel en rood), biedt BelOrta ook allerhande specialiteiten aan in het paprika-assortiment. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika en de babypaprika, ideaal voor onderweg. In het aanbod zitten ook pikantere variëteiten, zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Het uitgebreide aanbod van biologisch geteelde paprika’s van BelOrta zal over een paar weken beschikbaar zijn.