Eerste frambozen van 2019 geveild bij BelOrta

29/03

Eerste frambozen van 2019 geveild bij BelOrta

Vandaag werden bij BelOrta de eerste frambozen van de variëteit Kwanza verkocht. De eerste frambozen van seizoen 2019 werden aangevoerd door producent “ Kwekerij De Koning” en ze werden aangekocht door Lejeune uit St-Katelijne - Waver.

 

Areaal blijft stabiel  bij BelOrta

Het areaal frambozen bij BelOrta blijft in 2019 stabiel ten opzichte van 2018. Alle frambozen worden onder bescherming geteeld, hoofdzakelijk de variëteit “ Kwanza”.

Dit jaar verwachten we een productie van circa 1.3 miljoen kg in alle variëteiten van frambozen. De grootste troeven van Kwanza zijn onder andere een langere beschikbaarheid en een goede houdbaarheid of uitstalleven. Hierdoor is deze framboos geschikt voor verre export. Frambozen kunnen in overleg met de commerciële dienst in alle alternatieve verpakkingen geoogst worden. Dankzij eigen inpakfaciliteiten kan ook flexibel ingespeeld worden op vragen naar gesloten verpakkingen met deksel of topseal.

 

Beschikbaarheid tot en met de feestdagen

Enkele jaren geleden was zachtfruit met Belgische origine maar gedurende enkele maanden beschikbaar. Afgelopen decennium is die periode door innovatieve teelttechnieken en nieuwe rassen verlengd.

Vanaf heden zijn deze mooie producten van eigen bodem beschikbaar gedurende een lange periode. Ideaal voor de fans van deze heerlijke én gezonde snoepjes. Ook bij de artisanale plaatselijke bakker worden de frambozen enorm gewaardeerd en dit tot en met de feestdagen op het einde van het jaar.

 

Contactpersoon productspecifieke informatie

Divisie Borgloon

Tel: +32 (0)12 670 210

Divisie Zellik

Tel: +32 (0)2 481 08 83

e-mail: verkoopfruit@belorta.be

www.belorta.be