Eerste bramen van 2021 beschikbaar bij BelOrta

15/04

Eerste bramen van 2021 beschikbaar bij BelOrta

Zellik, 15 april 2021 – Na de verkoop van de eerste aardbeien begin maart en de eerste frambozen vorige week, is ook het braambessenseizoen bij BelOrta van start gegaan. BelOrta-producenten Royakkers (Kinrooi) en De Koning (Etten-Leur) voerden de eerste kistjes van het seizoen aan.

Populariteit braambessen in stijgende lijn

De afgelopen jaren is de populariteit van braambessen – net als andere lokaal geteelde bessen – stevig toegenomen. Recente cijfers van GFK tonen aan dat de consumptie van braambessen in België de afgelopen 5 jaar met maar liefst 59% gestegen is.

Door hun zoete smaak zijn deze vitaminebommetjes niet alleen ideaal om uit het vuistje te eten, ze passen ook perfect in smoothies, crumbles en muffins. De 18-plussers onder ons kunnen ze ook toevoegen in een Gin&Tonic om het zomergevoel helemaal in huis te halen. En waarom eens niet de populaire Bramble uitproberen?

BelOrta zachtfruitseizoen volop gestart

De eerste braambessen van het jaar waren zowel van de Loch Ness als Sweet Royalla-variëteit. De koper van deze eerste bramen was Spar. Alle braambessen uit het BelOrta-assortiment – met als hoofdvariëteit Loch Ness – worden onder bescherming geteeld. De Sweet Royalla-bramen, met hun zoete smaak, zijn nog vrij nieuw in het assortiment. Deze Limburgse braambes, die pas in 2018 het levenslicht zag, werd vorig jaar met succes gelanceerd.

BelOrta verwacht de piekperiode van mei tot september. De primeurverkoop van de braambessen is de derde in het rijtje van zachtfruitprimeurs in 2021 – na aardbeien (3 maart) en frambozen (7 april). De komen weken verwacht BelOrta ook o.a. de eerste lokaal geteelde blauwe bessen en rode bessen van het nieuwe jaar aan te leveren.