Eerste blauwe bessen van 2018 vandaag geveild bij BelOrta

09/05

Eerste blauwe bessen van 2018 vandaag geveild bij BelOrta

Zellik, 9 mei 2018

Vandaag werden de eerste Belgische blauwe bessen van het seizoen 2018 geveild bij BelOrta. Het eerste kistje van 12x125g, geteeld op substraat in een verwarmde serre, werd geleverd door producent K.T.A. Horteco uit Vilvoorde en  aangekocht door koper Valckenier uit Roosdaal voor een prijs van € 4,66 per 125 gram.

 

Fikse areaalstijging in 2018

De populariteit van de blauwe bes gaat al enkele jaren in stijgende lijn en daar lijkt nog niet meteen verandering in te komen. Getuige hiervan is de areaalstijging van 14 percent bij BelOrta ten opzichte van vorig jaar. Het areaal blauwe bessen beslaat daarmee dit jaar ruim 44ha, met een verwachte opbrengst van ongeveer 520 ton. Dankzij de keuze voor teelt van verschillende variëteiten kunnen we de productie spreiden over een langere periode. Daardoor kan BelOrta heerlijke blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met begin november.

Onze blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van verpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal zijn mogelijk. Tot slot biedt BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen aan.

 

BelOrta zachtfruit siert de Belgische kust

Het BelOrta zachtfruitassortiment staat volop in de aandacht van de consument het komende zomerseizoen. In juni en juli kan je onder andere onze blauwe bessen naar jaarlijkse gewoonte opnieuw bewonderen in reclamespots op zowel de Nederlandstalige als Franstalige tv-zenders. Bovendien zal de Belgische kustlijn vanaf einde mei tot en met september opgefrist worden met de enige echte BelOrta zachtfruit kusttram. Boek dus zeker een bezoekje aan de Belgische kust in, wie weet kom je wel terug naar huis met exclusieve BelOrta gadgets.

 

Op de foto (v.l.n.r.) : Jeroen Vlayen (BelOrta) & Frank Valckenier (Valckenier)

 

Contactpersoon productspecifieke informatie

 

Divisie Borgloon – Miguel Demaeght (Divisiehoofd Verkoop Fruit)

Tel: +32 (0)12 670 210

Divisie Bio – Sander De Proost

Tel: +32 (0)15 565 435

e-mail: verkoopfruit@belorta.be

www.belorta.be