Eerste Belgische kersen van 2019 aangevoerd bij BelOrta

17/05

Eerste Belgische kersen van 2019 aangevoerd bij BelOrta

Borgloon, 17 mei 2019

Deze ochtend werden de eerste Belgische kersen van 2019 verkocht bij BelOrta. De kersen zijn van de variëteit Bigarreau Burlat en werden aangeleverd door teler Fernand Bossaerts uit Broechem. Koper Délidis uit Gierle kocht deze primeurkersen. De kersentelers van BelOrta zijn klaar voor een nieuw seizoen waarin ze het verschil zullen maken op vlak van smaak, versheid en verpakking.

Topproduct in bijpassende kersendoos

De kersentelers van BelOrta onderscheiden zich door te zoeken naar de beste variëteiten waarmee ze het verschil kunnen maken. De belangrijkste variëteiten die er geteeld worden zijn Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart. Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit seizoen in totaal 240 hectare. De kersen zijn beschikbaar vanaf nu tot half augustus, met een piek in de maand juli.

De primeurkersen komen uit de beschermde teelt. De laatste jaren merken we bij BelOrta een geleidelijke toename van kersen die in serres worden geteeld.  De eerste kersen van de buitenteelten verwachten we eind juni. Goede kersen herken je aan de gezonde glans en aan de mooie groene steel.

Sinds een aantal seizoenen biedt BelOrta een doos aan die speciaal ontworpen is voor de kersen. De doos heeft een warme donkerrode kleur die mooi harmonieert met onze kersen. Ze is ondertussen een vaste waarde geworden bij heel wat kopers in binnen- en buitenland. Daarnaast lanceert BelOrta dit seizoen een nieuwe premium doos voor de kersen uit het topsegment.

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie garanderen optimale kwaliteit

BelOrta beschikt over een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie voor kersen. Deze hydrocooler kan 6 ton/u aan en brengt de temperatuur tot in de steen (pit) van veldwarmte tot +0,5°C op 10’ tijd. Dankzij deze infrastructuur worden de kersen optimaal gekoeld, wat zorgt voor een beter uitstalleven. BelOrta beschikt tevens over een state-of-the-art sorteerinstallatie waarmee de gekoelde kersen gesorteerd worden tot een mooi homogeen en kwalitatief product. Hiermee kunnen de kersentelers van BelOrta vandaag een prachtig product in de markt plaatsen waarvan de consument in binnen- en buitenland volop kan genieten.

Contactpersoon productspecifieke informatie

Miguel Demaeght

Tel: +32 (0)12 670 210

e-mail: verkoopfruit@belorta.be

www.belorta.be