Eerste Belgische aardbeien van 2020 verkocht bij BelOrta

04/03

Eerste Belgische aardbeien van 2020 verkocht bij BelOrta

Vanaf vandaag zijn de Belgische aardbeien van BelOrta weer te verkrijgen. Deze primeuraardbeien, aangevoerd door producenten Wim en Louis Meyers (Meyers Softfruit) & Lieven Colembie, zijn van de vroege variëteit Sonata. De aardbeien werden gekocht door Guy Claessens van BVBA Fruit Vandepoel. Het aardbeiseizoen van BelOrta start een paar weken vroeger dan bij een normale teelt door productie onder belichting.

Substraatteelt breidt uit

Via BelOrta werd in 2019 meer dan 10 miljoen kg aardbeien verkocht via diverse teeltsystemen: substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. In vergelijking met vorig jaar zien we een verschuiving in het areaal van grondteelt naar substraatteelt. In totaliteit kent het areaal een uitbreiding van 4% bij Belorta. Elsanta, Portola, Elegance en Malling Centenary blijven de belangrijkste rassen. Bij BelOrta is Sonata de vroegste variëteit, gevolgd door Sonsation.

Nieuwe verpakkingen

De aardbeien van BelOrta kunnen verpakt worden in RPET punnets gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal. Ze worden gemaakt van gerecycleerde (fris)drankflessen en andere PET-verpakkingen die door consumenten gebruikt en ingezameld worden. Door de circulaire recyclage-levensloop van deze verpakking, is het een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen op de markt. Al midden 2019 gebruikte BelOrta de eerste kartonnen zachtfruitpunnets met topseal, onder de vlag van het ‘Happy Snacking” concept. Zowel het karton als het plastic van deze verpakkingen is volledig recycleerbaar. Ook hierin kunnen aardbeien verpakt worden.

Contact productspecifieke informatie

Divisie Borgloon                                                 

Tel: +32 (0)12 670 210                                     

Divisie Zellik

Tel: +32 (0)2 481 08 83

e-mail: verkoopfruit@belorta.be

www.belorta.be