Eerste aubergines van 2019 geveild bij BelOrta

04/02

Eerste aubergines van 2019 geveild bij BelOrta

Afgelopen vrijdag werden de eerste aubergines van het nieuwe seizoen verhandeld bij BelOrta. Deze eerste Flandria aubergines werden aangeleverd door producent Heulens en aangekocht door BVBA Timucin uit Hoboken.

Verdere areaalstijging in 2019

In 2018 werden bij BelOrta ongeveer 14.000.000 kg Flandria aubergines aangevoerd. Dit was een flinke stijging van 27% tegenover het jaar voordien. Voor dit jaar noteren we opnieuw een areaalstijging van 4 percent. Deze productiestijging komt samen met een toenemende interesse voor de mediterrane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt. Het aubergineseizoen loopt normaal gezien van februari tot november.

Grill- en barbecuegroente bij uitstek

 Naast de klassieke aubergines verhandelt BelOrta ook de Turkse aubergines. Sinds enkele jaren biedt BelOrta de ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden.

Daarnaast organiseren de aubergine-producenten al enkele jaren gerichte consumentenacties met aubergines. Het thema dit jaar is Baba Ganoush, een heerlijke, smeuïge auberginedip die je terugvindt in het Midden-Oosten. Hou alvast jouw sociale media in het oog, want binnenkort volgt meer info over deze campagne.

Op zoek naar inspiratie voor auberginerecepten? Neem dan zeker een kijkje op onze social media kanalen en website. Daar vind je onder andere enkele heerlijke gerechten met aubergine in een hoofdrol (zoals pizza met gegrilde aubergines).