Eerste aubergines van 2018 geveild bij BelOrta

09/02

Eerste aubergines van 2018 geveild bij BelOrta

Vandaag werden de eerste aubergines van het nieuwe seizoen verhandeld bij BelOrta. Deze eerste Flandria aubergines werden aangeleverd door producenten Heulens en Jansen en aangekocht door Bollaerts Primeurs en Continental Fruit aan € €2,59/kg.

 

Forse areaalstijging in 2018


In 2017 werden bij BelOrta ruim 11.000.000 kg Flandria aubergines aangevoerd. Voor dit jaar noteren we een sterke areaalstijging van 24 percent. Deze productiestijging wordt ongetwijfeld mee in de hand gewerkt door de opkomst van de mediterrane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt. Het aubergineseizoen loopt normaal gezien van februari tot november.

 

Grill- en barbecuegroente bij uitstek

 

De stijgende populariteit van de aubergine uit zich ook in het gediversifieerde BelOrta-assortiment met diverse specialties zoals de Turkse, de witte en de gestreepte (graffiti) varianten. Sinds enkele jaren biedt  BelOrta ook de  ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden.

Op zoek naar inspiratie voor auberginerecepten? Neem dan zeker een kijkje op onze social media kanalen en website. Daar vind je onder andere enkele heerlijke gerechten met aubergine in een hoofdrol (zoals pizza met gegrilde aubergines) en kan je dankzij onze aubergines zomaar eens een gloednieuw barbecuetoestel winnen!

 

Contact

 

Contactpersoon

Bruno Vuerinckx

Supervisor Verkoop

Tel: +32 (0)15 56 53 16

e-mail: bruno.vuerinckx@belorta.be

www.belorta.be

 

Op de foto (v.l.n.r.) : Evert Van Britsom (Continental Fruits) & Dirk Fluyt (Bollaerts Primeurs)