Bonenseizoen volop gestart bij BelOrta

05/05

Bonenseizoen volop gestart bij BelOrta

Sint-Katelijne-Waver, 5 mei 2020 - Het bonenseizoen is stilaan op gang aan het komen op BelOrta. Wist je dat BelOrta een breed assortiment aan bonen aanbiedt?  Hieronder een kort overzicht van ons uitgebreid gamma: 

De snijboon ontleent zijn naam aan het feit dat deze vroeger gewoonlijk versneden werd, maar je kan ze ook perfect in zijn geheel koken. Het aantal mogelijkheden met deze groente in de moderne keuken is oneindig. Naast koken behoort ook stomen tot de mogelijkheden. 

Boterbonen hebben een opvallende goudgele kleur en een zachte smaak.

Groene bonen of ook wel ronde bonen genoemd, zijn de bekendste soort en hebben een mooie diepgroene kleur. De groene bonen kunnen zowel gekookt als gestoomd worden. 

De tuinboon, die ook wel eens labboon wordt genoemd, is een boon met grote zaden. De tuinbonen worden eerst uit de peul gehaald en daarna gekookt in water. De tuinbonen worden vaak klaargemaakt met het typische bonenkruid. 

Erwten worden geoogst met peul, na het peulen van de erwten hebben de erwten een zoete smaak. Sluimerwten worden jong geoogst en met de peul geconsumeerd, ze smaken eerder zachtzoet. 

Als aanvulling op het huidige assortiment, komt BelOrta met sugar snaps op de markt. Sugar snaps zijn zoetig van smaak en lekker knapperig. Sugar snaps kunnen gebruikt worden voor allerlei toepassingen in de keuken. Je kan ze wokken, stomen, koken of koud in salades verwerken. Sugar snaps kan je best niet rauw eten, maar als je hem kort (2 à 3 minuten) blancheert, behouden ze wel hun knapperigheid.

Heerlijk aan de slag met bonen 

Elk van bovenstaande bonensoorten geven een specifieke smaak aan je gerechten. Wissel eens af tussen verschillende soorten bonen en je zal versteld staan van de verrassende smaken. Bovendien smaken bonen zowel warm als koud overheerlijk! Probeer deze klassieker eens in je keuken: cordon bleu met snijbonen en zoete aardappelfrietjes: https://www.belorta.be/nl/recepten/cordon-bleu-met-snijbonen-en-frietjes-van-zoete-aardappel

Zin om eens een extra speciale twist te geven aan een gerecht met bonen? Maak dan zelf vegan kaas van cashewnoten en combineert dit met boterboontjes. Check  het recept hier: https://www.belorta.be/nl/recepten/toast-met-vegan-notenkaas-en-boterboontjes 

Meer informatie?

Voor meer informatie omtrent ons assortiment bonen kan je contact opnemen met verkoop@belorta.be