BelOrta verkoopt eerste stekelbessen van 2021

01/06

BelOrta verkoopt eerste stekelbessen van 2021

Vanochtend verkocht BelOrta de eerste kist stekelbessen van 2021. De primeurbessen werden geteeld door Steve Vandercappellen uit Voort (Borgloon) en werden gekocht door Belgian Fresh Food uit Antwerpen. BelOrta stekelbessen zijn beschikbaar vanaf heden tot en met eind augustus.

Lichte daling areaal

Na enkele weken afwezigheid is de zon sinds dit weekend opnieuw volop van de partij. Een ideale timing voor de start van het stekelbessenseizoen dus. Met deze bessen tover je een heerlijke taart, gelei of zomers vitamineslaatje op tafel. Ook in cocktails zijn ze bovendien de ideale (én gezonde) finishing touch.

 

De eerste stekelbessen van het nieuwe seizoen zijn afkomstig uit beschermde teelt. De hoofdvariëteit bij BelOrta is Achilles, een variëteit met een zeer goede houdbaarheid en opvallende groene kleur. Bovendien werken we momenteel aan een nieuw ras met een zeer aromatische, intense smaak. Stekelbessen van eigen bodem zijn beschikbaar tot eind augustus, met een productiepiek in de tweede helft van juni en begin juli. Het BelOrta-areaal aan stekelbessen daalt licht tot ca. 11 ha.

 

Naast stekelbessen kan je ook blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, rode bessen, kersen en verschillende soorten aardbeien vinden in het BelOrta assortiment. Bijna al deze bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en beschikbaar in verschillende verpakkingen.

 

Meer info? Contacteer:

Divisie Borgloon

Tel: +32 (0)12 670 210

Divisie Zellik

Tel: +32 (0)2 481 08 83

e-mail: verkoopfruit@belorta.be

www.belorta.be