BelOrta verkoopt eerste rode bessen van 2021

07/05

BelOrta verkoopt eerste rode bessen van 2021

Borgloon, 7 mei 2021 – Vanmorgen verkocht BelOrta het eerste kistje rode bessen van de variëteit Junifer. De primeurbessen zijn geteeld door Louis en Wim Meyers (Meyers Softfruit) uit Riemst en werden gekocht door de broers Mario en Sven Jordens (Gemex) uit Genk.

Stabiel areaal

Traditiegetrouw gaat het rode bessenseizoen van start met de variëteit Junifer, een variëteit die in serres geteeld wordt. In de maand juni schakelen we over op Haronia waarna we in juli uiteindelijk overgaan naar de variëteit  Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta en geschikt voor lange bewaring.

Het BelOrta-areaal rode bes beslaat dit jaar in totaal ongeveer 36 hectare, een gelijkaardig oppervlakte als vorig jaar. De BelOrta telers voerden vorig jaar samen ruim 367 ton rode bessen aan, waardoor we tot aan de feestdagen konden genieten van deze lokaal geteelde bessen. Dat is mogelijk dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes waarbij de bessen onder lage zuurstofconcentraties ingekoeld worden. De productiepiek ligt echter in de maanden juli en augustus.

Naast rode bessen biedt BelOrta ook blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.