BelOrta veilt eerste courgettes van het seizoen

24/02

BelOrta veilt eerste courgettes van het seizoen

Sint-Katelijne-Waver, 25 februari 2021 - BelOrta veilde woensdag 24 februari de eerste courgettes van 2021. Producent Stefan Van Craen (Lavalo) voerde deze eerste courgettes aan en koper Fruit Vandepoel uit Kortenaken kocht ze. Eerder deze week voerde Stefan Van Craen ook al de eerste witte courgettes van het seizoen aan.

Reeds jarenlang vaste waarde bij de Belgische consument

Gisteren vermarktte BelOrta de eerste courgettes van 2021, nadat eerder deze week ook al de eerste witte courgettes werden verkocht. Producent Stefan Van Craen van tuinbouwbedrijf ‘Lavolo’ voerde deze groene primeurcourgettes en hun witte soortgenoten aan. De primeurcourgetten werden aangekocht door Fruit Vandepoel en de witte courgettes door Fresh Food Vanlommel.

In 2020 voerden de producenten bij BelOrta ruim 9,5 miljoen stuks groene courgettes aan. De courgette situeert zich dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België. Cijfers van GFK tonen bovendien aan dat de Belg vorig jaar gemiddeld 1.6 kg courgettes at, bijna 20% meer dan 2019.

Verrassend divers assortiment courgettes

Net als voorgaande jaren kan je bij BelOrta opnieuw terecht voor een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. De courgettini behoort ook dit jaar opnieuw tot het aanbod. Deze aantrekkelijke en smaakvolle groente is een jong geoogste ‘mini-courgette’ met een zachte textuur en is beschikbaar in gele en groene kleur. Courgettini is vooral gegrild een heerlijke lekkernij.

Andere specialties in het courgette-assortiment zijn de gele, witte en ronde courgette (‘Courgette de Nice’). Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot vaste waarden in het uitgebreid aanbod van BelOrta-groenten. De Courgette de Nice, beschikbaar in groen, geel en wit, is erg decoratief en interessant als afwisseling voor gevulde tomaten.

Tot slot beschikt BelOrta over fleurs de courgette. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien.