BelOrta trots op uitgebreid assortiment witloof

27/09

BelOrta trots op uitgebreid assortiment witloof

Sint-Katelijne-Waver,  28 september 2018

Vanaf vandaag wordt witloof gedurende 3 dagen in de kijker gezet op de jaarlijkse witloofbiënnale. Bij BelOrta wordt dit topproduct van hier echter elke dag centraal geplaatst. Dagelijks zorgen de BelOrta telers voor een uitgebreid assortiment aan witloof en idem verpakkingsmogelijkheden. Van het mooie en slanke Flandria witloof over het grondwitloof, bio-witloof, mini-witloof en roodloof tot het innovatieve Friseline. Allemaal gekenmerkt door 3 troeven: lokaal geteeld, krakend vers en garant voor kwaliteit.

 

De evolutie van witloof

Witloof, het alom bekende ‘witte goud’, werd ontdekt in 1830. Oorspronkelijk verkocht men het op markten (1870), daarna via opkopers (1950-1960) en uiteindelijk via witloofveilingen (1960-1970) zoals Kortenberg, Leuven, Kampenhout, Zellik en Sint-Katelijne-Waver. Vele fusies tussen al deze veilingen leidden tot het ontstaan van BelOrta. De teelt van grond- en hydrowitloof kende een enorme evolutie doorheen al die jaren, met allerlei soorten en rassen. De witloofboer van weleer werd een echte bedrijfsmanager, met een enorme flexibiliteit om te voldoen aan de grote verscheidenheid aan kwaliteitssorteringen en verpakkingsmogelijkheden.

 

Uitgebreid witloofassortiment

De BelOrta telers zorgen voor een uitgebreid assortiment aan witloof. Los Flandria witloof in EPS T wordt het meest aangevoerd. Grondwitloof is een vaste waarde in de winter terwijl het bio-witloof ondertussen jaarrond beschikbaar is. Rood witloof is vooral tijdens de feestdagen gegeerd en kent een stevige afzet in enkele exportlanden. Het innovatieve Friseline won begin 2018 nog de prestigieuze prijs ‘de Gouden Tavola 2018’ in de categorie Traiteur en is het hele jaar beschikbaar. Ook het wereldvermaarde exportwitloof van BelOrta en alle andere mogelijke kleinverpakkingen zijn jaarrond  beschikbaar.

 

We spelen thuis én op verplaatsing

BelOrta witloof vinden we in heel wat Belgische supermarkten terug. Witloof van BelOrta is dan ook één van die heerlijke lekkernijen die er met kop en schouders bovenuit steekt. Belgen hebben een echte witloofcultuur en weten kwaliteitswitloof te waarderen. Daarenboven vertrekt er dagelijks witloof naar Nederland en Frankrijk maar ook ver daarbuiten.  Witloof wordt geëxporteerd naar landen als Japan, USA, Canada, maar ook naar het Midden-Oosten, Afrika en Centraal-Amerika. Enkel door zijn topkwaliteit kan het daar na lang transport als topproduct verkocht worden. 

 

De klant vraagt, BelOrta biedt aan

Om het witloof te verkopen zijn er meerdere mogelijkheden zoals blok-verkoop, voor het ‘losse witloof ’, en voorveilen, specifiek voor het verpakt en exportwitloof. Witloof dat vandaag is geoogst, wordt ’s avonds geleverd in de correcte retailverpakking. Zo kan het witloof dagvers in de winkelrekken liggen en kan de consument altijd scoren met dit topproduct in de keuken: rauw in een lekkere salade, verwerkt in een dampende soep of puree, gestoofd, gestoomd, gewokt, gebakken of gekookt. Mogelijkheden genoeg om er een heerlijke maaltijd van te maken!