BelOrta trapt courgetteseizoen op gang

10/03

BelOrta trapt courgetteseizoen op gang

Sint-Katelijne-Waver,  10 maart 2023 - BelOrta veilde woensdagochtend de eerste courgettes van 2023. Met deze verkoop gaat het courgetteseizoen dan ook officieel van start. Teler Jochems uit Hoogstraten voerde ze aan en Fruithandel Sebrechts uit Broechem kocht ze.

In 2022 voerden BelOrta-producenten ongeveer 11 miljoen stuks courgettes aan, waarvan 8 miljoen groene. Hierdoor kan de consument tot en met eind oktober genieten van lokale courgettes.

Volgens recente cijfers van GfK blijkt dat courgette voornamelijk populair is bij jonge singles (<40 jaar) en in Wallonië en Brussel, net zoals dat bij aubergine het geval is. Een andere ontdekking is dat courgette voornamelijk thuis geconsumeerd wordt en in mindere mate op restaurant of bij vrienden.

Divers assortiment aan courgettes

Net zoals de voorbije jaren kan je bij BelOrta terecht voor een breed assortiment aan lokaal geteelde courgettes. Zo is er naast de gewone, gele en witte courgette ook de smaakvolle courgette de Nice die gekenmerkt wordt door een ronde vorm en mooie, groene kleur. Deze courgettesoort is uitermate geschikt om te verwerken in een pasta, ovenschotels of in quiche.

Tot slot biedt BelOrta ook bio-courgettes en fleur de courgette aan. De kleine vruchten van deze laatste courgette, die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien. Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente wordt fleur de courgette enkel op aanvraag aangeleverd.