BelOrta ontvangt het UNITAR-certificaat SDG Pioneer

28/10

BelOrta ontvangt het UNITAR-certificaat SDG Pioneer

Sint-Katelijne-Waver, woensdag 28 oktober - BelOrta werd dinsdagnamiddag tijdens de derde Voka-Dag Duurzaam Ondernemen, die dit jaar online plaatsvond, gelauwerd als 'SDG Pioneer'. Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont daarmee ondernemingen voor alle acties van de voorbije 3 jaar in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 

BelOrta werd dinsdag gehuldigd als SDG Pioneer-laureaat op de derde Voka-Dag Duurzaam Ondernemen. Ondernemingen die zich de voorbije 3 jaar succesvol engageerden voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) krijgen daarvoor vanaf dit jaar erkenning van UNITAR. Voor dat charter dienen ondernemingen verscheidene acties op te zetten voor elke van de 17 Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen).

 

BelOrta toont met deze onderscheiding dat het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt. Tal van zaken kwamen de voorbije jaren aan bod waaronder de vervanging van klassieke verlichting in alle loodsen door ledverlichting, de opvang en het gebruik van regenwater, minder individuele verpakkingen in plastic, bijdrage aan onderzoek en ontwikkeling ten voordele van de producenten, sponsoring van goede doelen bij onder meer primeurverkopen, acties om de tevredenheid en het welzijn van de werknemers te bevorderen, …

 

“Duurzaam ondernemen is bij BelOrta echter meer dan enkele grote heel zichtbare acties. Het zit in ons DNA als coöperatieve onderneming en is een belangrijke waarde voor elk van de 400 BelOrta-medewerkers. We passen het toe bij elke actie, in elk proces. We zijn uiteraard heel blij met deze erkenning, maar dit is zeker geen eindpunt, het is een motivatie om verder te evolueren en te verduurzamen”, aldus Wim Hubrechts, coördinator duurzaamheid binnen BelOrta.
Meer informatie? Contacteer:
Glenn Sebregts
Divisiehoofd Marketing & Externe Communicatie
015 565 272