BelOrta lanceert Scarlet Red, de nieuwe premium vleestomaat

09/03

BelOrta lanceert Scarlet Red, de nieuwe premium vleestomaat

Sint-Katelijne-Waver, 9 maart 2021 - BelOrta breidt zijn tomatenassortiment verder uit met de introductie van Scarlet Red. Deze unieke tomaat is duidelijk te herkennen aan haar donkerrode vruchtvlees, excellente houdbaarheid en aromatische karakter. Woensdag 10 maart zullen de eerste vruchten worden verkocht.

Het tomatenassortiment van BelOrta telt ruim 50 tomatensoorten en omvat klassieke tomaten, snacktomaten en specialties. “BelOrta is, bij de selectie van rassen voor zowel de reeds bestaande als voor nieuwe segmenten, constant op zoek naar tomatenrassen waarbij de smaakbeleving naar een hoger niveau getild wordt, zonder daarbij te raken aan de kwaliteit en de houdbaarheid van de tomaat. Scarlet Red past perfect binnen die strategie”, vertelt Maarten Verhaegen, divisiehoofd verkoop groenten bij BelOrta. “Verkoopcijfers leren ons dat smaak duidelijk gewaardeerd wordt door de consument en een belangrijke driver is bij hun aankopen.”

“De Scarlet Red vleestomaat onderscheidt zich door haar heerlijke aroma, mooie vorm en het donkerrode vruchtvlees, zowel van binnen als van buiten”, vult Maarten aan. Ook de teler van Scarlet Red is zeer enthousiast. Hij heeft al jarenlange ervaring met het telen van vleestomaten en kijkt reikhalzend uit naar de eerste verkoop: “Al bij de eerste proeven sprong de mooie donkerrode kleur van het vruchtvlees en de lekkere smaak in het oog.”.

De lancering van Scarlet Red kondigt ook de komst aan van het nieuwe Flavour-premiumconcept “Binnen dit nieuwe premiumconcept speelt smaakbeleving een zeer belangrijke rol.”