BelOrta investeert om slasoorten verser dan vers bij consument te krijgen

29/03

BelOrta investeert om slasoorten verser dan vers bij consument te krijgen

Sint-Katelijne-Waver, 29 maart 2021 - Binnen het ruime assortiment van BelOrta nemen sla en sla-soorten een belangrijke plaats in. BelOrta streeft er bovendien naar om die zo vers en kwalitatief mogelijk van het veld tot op het bord te brengen.

Vorig jaar verkocht BelOrta meer dan 56.000.000 stuks sla en slasoorten, goed voor de helft van de Belgische aanvoer ervan. Al merken we dat deze productgroep nog altijd voldoende groeipotentieel heeft.

Om de slasoorten zo vers mogelijk bij de consument te krijgen, worden regelmatig de commercialisatie en logistieke processen van een productgroep onder de loep genomen. In 2020 lanceerde BelOrta succesvol twee verschillenden nieuwe verkoopsystemen: dagverse sla en  extra voorverkoop.

“Gedurende bepaalde periodes in het jaar is er nood aan specifieke alternatieve verpakkingen voor de export van ons kwalitatief en vers topproduct. We willen flexibel inspelen op deze vraag door dagelijks een aanbod in voorverkoop aan te bieden. Het aanbod voorverkoop en dagvers geoogste sla wordt gelijktijdig aangeboden met de dagelijkse neerzet verkoop. In 2020 heeft deze aanpak geleid tot meer dynamiek in de verkoop”, vertelt Sabine Devreese, manager divisie groenten bij BelOrta.

Duurzaamheid

BelOrta draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en er wordt aanhoudend gezocht naar duurzame alternatieven, zo ook voor verpakkingen. Zo bieden we onze kopers de mogelijkheid om sla te kopen in een papieren zak in plaats van een plastic exemplaar.

BelOrta zet blijvend in op versheid en kwaliteit van het product en daarom is als kers op de taart geïnvesteerd in vacuümkoeling. Hiermee worden bladgewassen op een snelle en uniforme manier gekoeld tot circa 2 °C. Het zorgt er niet alleen voor zorgt dat de houdbaarheid van bladgewassen aanzienlijk verlengd wordt, ook de kwaliteit van de producten blijft beter bewaard. Op die manier zetten we onze strijd tegen voedselverspilling extra kracht bij.

Uitgebreid aanbod slasoorten

Het sla-assortiment bij BelOrta bestaat uit meer dan 25 soorten, gaande van de traditionele kropsla, de multicolorsla, de lollo- en eikenbladtypes over ijsbergsla en romeinse sla tot zelfs de kleurrijke batavia en rode sla. Tel daar nog een aantal telgen bij uit het zogenaamde cichorium-geslacht zoals andijvie, krulandijvie, radicchio, suikerbrood en uiteraard ook witloof en roodlof en je krijgt een heel uitgebreid aanbod bladgewassen waardoor je heel wat kan variëren. De meerderheid van de slasoorten is gedurende het hele jaar beschikbaar. Bovendien biedt BelOrta kropsla, paksoi, lollo bionda en rossa en eikenbladsla rood en groen ook  met wortelkluit aan.