BelOrta doorbreekt grens van 1.000.000 kg kersen

10/07

BelOrta doorbreekt grens van 1.000.000 kg kersen

Gisteren werd voor het eerst in de geschiedenis van BelOrta de kaap van 1.000.000 kg kersen gehaald. 2018 blijkt een bijzonder goed kersenjaar dankzij de zuiderse temperaturen met grote volumes en topkwaliteit als gevolg. Dankzij de hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie zetten de kersenproducenten van BelOrta vandaag een prachtig product in de markt waarvan de consument in binnen- en buitenland volop kan genieten.

 

BelOrta heeft grens van 1.000.000kg kersen doorbroken

Het zomerse weer is dit jaar dé bondgenoot van de BelOrta kersentelers. De vele zonne-uren zorgen voor een hoog suikergehalte. Bovendien hebben de kersen geen schade geleden door regen en hagel. Daarenboven hebben heel wat kersentelers van BelOrta de voorbije jaren geïnvesteerd in overkappingen, die dit jaar voor wat extra schaduw hebben gezorgd wat de kwaliteit ten goede komt. Het resultaat is een ongeziene aanvoer van heerlijke kersen van topkwaliteit die deze week de grens van 1.000.000kg doorbroken heeft.

 

Ruime keuze aan rassen en verpakkingen

Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 235,4 hectare en omvat 15 rassen en segmenten. De belangrijkste kersenvariëteiten die geteeld worden bij BelOrta zijn de Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart.  Dankzij een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie staan de BelOrta kersentelers garant voor een continue aanlevering van een kwalitatief hoogstaand en uniform aanbod met een goede shelflife dat voldoet aan de verwachting van klanten in retail, groothandel en export. Na de dagelijkse veilingverkoop vertrekken de kersen naar binnen-  en buitenland in kisten, dozen en kleinverpakkingen. Dit jaar was een uitzonderlijk vroeg seizoen. Laat uw klanten nu genieten van onze zalige Belgische kersen zolang ze er nog zijn.

 

Topproduct ondersteund door topcampagne

De zachtfruittelers van BelOrta voeren dit seizoen een mooie promotiecampagne over verschillende kanalen heen. De tv-spot is momenteel te zien op VTM, Vitaya, CAZ, Q2, RTL TVI, Club TTL en Plug RTL en op verschillende social media sieren momenteel onze receptvideo’s. Sinds begin juni rijdt een kusttram rond die volledig bekleed werd met een opvallend beeld van BelOrta zachtfruit. Bezoekers van Plopsaland De Panne zullen deze zomervakantie verrast worden door heel wat rood fruit dat momenteel volop groeit in het park, aangevuld met grote fotopanelen waar kindjes hun hoofdjes kunnen doorsteken. BelOrta zette haar Belgische kersen de voorbije zondagen apart in de kijker in alle edities van de krant De Zondag. Lezers konden afbeeldingen van losse kersen tellen in deze krant. Deze leuke actie kreeg veel bijval en zorgde voor heel veel inzendingen. De winnaars gingen vorige week gelukkig huiswaarts met een kist vol heerlijke BelOrta kersen.