BelOrta bio-komkommers brengen €2000 op voor het goede doel

23/02

BelOrta bio-komkommers brengen €2000 op voor het goede doel

Sint-Katelijne-Waver, 23 februari 2021 – De eerste Belgische bio-komkommers van het nieuwe seizoen zijn vanmorgen verkocht bij BelOrta. Deze brachten €1000 op waarna BelOrta dit verdubbelde en het bedrag schonk aan vzw B-asiel uit Vrasene.

Bio-producent Koen Van Hauteghem (Vitaetom) uit Zwijndrecht leverde de eerste Belgische bio-komkommers aan en Bernard Craeye (Biofresh) kocht ze aan een symbolische prijs van €1000. BelOrta verdubbelde dit bedrag en kon op die manier vzw B-asiel blij maken met een cheque van €2000.

"We zijn BelOrta zeer dankbaar voor deze schenking. Hiermee kunnen we extra producten kopen voor in onze kruidenenier 'De Brug'. Zo zullen we olijfolie, frituurolie, smeer- en bakmargarine aanschaffen, want daarvan hebben we op dit moment een groot tekort", vertelt Cecile Hennissen, vrijwilliger bij B-asiel.

Populariteit van bio in stijgende lijn

In 2020 werden 2.500.000 stuks bio-komkommers verkocht bij BelOrta, een stijging van 31% ten opzichte van 2018. Door goede onderlinge afspraken tussen de telers rond teelrotaties, zullen de bio-komkommers ononderbroken beschikbaar zijn tot begin november bij de BelOrta bio-afdeling. Bovendien biedt BelOrta bio verschillende mogelijkheden aan voor het verhandelen van deze komkommers, waaronder ook kleinverpakkingen zoals banderol.

Boiler plate

VZW B-asiel

B-asiel is een vzw die zich inzet voor iedereen die onder de armoedegrens leeft in Beveren en Zwijndrecht. De werking is drieledig:

  • De kruidenier tegen armoede “de Brug”. Cliënten met een attest mogen naargelang de grote van het gezin komen winkelen.
  • Het schoolproject. Van een aantal kinderen en jongeren worden de schoolkosten betaald. Er is huiswerkbegeleiding en laptops kunnen uitgeleend worden voor afstandsonderwijs.
  • Moeder en kind. We verdelen pampers en babyvoeding. Kinderkledij tot 14 jaar. Volledige babyuitzet.

Biofresh

Biofresh Belgium is een gespecialiseerde leverancier van biologische voeding. Ze bieden naast dagverse biologische groenten en fruit ook zuivel, kaas, vegetarische producten, wijn, noten en zaden, koffie en thee, gedroogde vruchten aan. Ook voor biologische producten voor de diepvries en niet-voeding kunt u bij Biofresh terecht.

BelOrta

BelOrta is een Belgische groente- en fruitcoöperatie en een van de Europese marktleiders in verse groenten en fruit. Het aangeboden gamma varieert van gevestigde waarden tot hyper-innovatieve producten, van de klassiekers tot de verfijndere specialiteiten, van conventioneel tot bio. Al deze producten worden geteeld volgens strikte productiemethodes. Onze baseline ‘redefining fruit & vegetables’ uit in dit opzicht onze doelstelling: de standaarden in het groente- en fruitlandschap hertekenen. In een dynamische marktomgeving is BelOrta continu op zoek naar innovatie en hogere prestatiestandaarden in elk domein.