Nieuws

Eerste primeur van het nieuwe seizoen:  BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023

23/01

Eerste primeur van het nieuwe seizoen: BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023

Vandaag kennen we officieel de start van het nieuwe komkommerseizoen. Met de verkoop van de eerste komkommers trapt de coöperatie het nieuwe primeurseizoen op gang.

Lees meer >>
BelOrta rondt voor het eerst de kaap van 500 miljoen

04/01

BelOrta rondt voor het eerst de kaap van 500 miljoen

Recordomzet maskeert onzekerheden en uitdagingen telers

Groente- en fruitcoöperatie BelOrta sloot 2022 af met een record productomzet van 507 miljoen euro. Hoewel die omzet 2% stijgt t.o.v. 2021 is de globale aanvoer met 4% gedaald. Deze lagere aanvoer is bij heel wat producten te wijten aan een ander productieschema in vergelijking met de voorbije jaren. De grote impact van gestegen kosten zoals energie, personeel en grondstoffen heeft niet te onderschatten gevolgen op de productie van de BelOrta-producenten. Telers moeten vaak lang vooraf plannen als het om zaaien, planten, oogsten of het bewaren van hardfruit gaat. Dergelijke planning brengt zeker in onzekere en volatiele tijden hoge risico’s met zich mee.

 

Lees meer >>
Duurzaamheidsrapport BelOrta CO2-reductieplan bevestigd

07/10

Duurzaamheidsrapport BelOrta CO2-reductieplan bevestigd

BelOrta lanceert vandaag haar tiende duurzaamheidsrapport. De initiatieven die in het rapport worden voorgesteld laten zien hoe BelOrta haar ambitie realiseert om een duurzame coöperatie te zijn. De focus ligt daarbij op volgende pijlers: partnerschap met telers, onze ecologische voetafdruk verkleinen, mens en maatschappij en tot slot op natuurlijke en gezonde producten.

 

Lees meer >>
Sort en Pak Services: hardfruit gesorteerd en verpakt

30/09

Sort en Pak Services: hardfruit gesorteerd en verpakt

Bij Sort & Pak Service, 100% dochteronderneming van BelOrta, worden allerlei diensten geleverd aan producenten en kopers te Borgloon en Zellik. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit sorteren, maar ook het bijbehorende verpakken van deze verse groenten en fruit wordt er verzorgd. Er wordt een brede waaier aan kleinverpakkingsmogelijkheden aangeboden, waarbij er voortdurend wordt gezocht naar alternatieve, innovatieve en duurzame verpakkingen.

Lees meer >>